Reparatie kan sneller dan u denkt!

U moet er natuurlijk niet aan denken dat de toekomst van uw bedrijf gevaar zal gaan lopen. Reparatie of vroegtijdig onderhoud van uw elektromotoren zal eventuele ongemakken voorkomen en zorgt ervoor dat uw bedrijf snel weer operationeel zal zijn. Vaak merken wij dat wikkelen sneller is dan het leveren van een nieuwe motor. Dit is met name van belang wanneer er enige haast geboden is binnen uw bedrijf. Door de vakmensen met jarenlange ervaring binnen ons bedrijf, verzorgen wij door middel van het werken met de beste materialen er voor dat uw bedrijf een zekere toekomst tegemoet zal gaan. 

Leggen van parket

Vraag een offerte aan

Voor meer informatie

Bel ons of stuur ons een bericht

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op!

Reparatie van uw elektromotor

Een kijkje achter de schermen

Wanneer u objecten aanbrengt bij Pieneman Wikkel- en Aandrijftechniek B.V, zullen wij de problemen uitvoerig analyseren. Dit om niet alleen het probleem te kunnen genezen, maar om daarnaast toekomstige problemen te kunnen voorkomen. Vanzelfsprekend bespreken wij alles in onderling overleg met u.

Het te repareren object zullen wij volgens de gemaakte afspraak repareren en binnen de aangegeven tijd weer gerepareerd bij u afleveren. Tot ons assortiment behoren diverse elektromotoren (3 fase/1 fase), motorreductoren, generatoren, trommelmotoren, trilmotoren, ventilatoren, gelijkstroommotoren, pompen en elektrische aandrijvingen.

Pieneman Wikkel- en Aandrijftechniek B.V. is officiële dealer van Cantoni en CEMP motoren en levert onder andere de volgende merken: Euronorm drivesystems, Rotor motoren, Varvel, Elsto, Van der Graaf trommelmotoren en Interroll trommelmotoren.

Reparatieproces van een elektromotor

Reviseren van uw elektromotor

Balanceerbank

Van inspectie tot revisie

Wij zijn de aangewezen partij voor het reviseren van uw elektromotor. Wij verzorgen het meten van uw elektromotor door middel van Motoranalyzer II. Deze wordt vervolgens gedemonteerd, geïnspecteerd door ons op mogelijke gebreken en de passingen van de lager worden door ons gecontroleerd. Bij eventuele vervuiling worden de wikkelingen gereinigd en gedroogd in een droogoven. Bij verbranding van de wikkelingen wordt de elektromotor opnieuw gewikkeld. De onderdelen zullen wij vervolgens reinigen en deze zullen eventueel gestraald of gepareld worden.

De nieuwe lagers worden verwarmd door middel van een inductie apparaat, waarna ze gemonteerd zullen worden. Bij pompen inspecteren wij de mechanical seals en de rubber o-ringen. Na de inspectie zal blijken of deze vervangen moeten worden. Vervolgens is het tijd om de elektromotor weer te monteren. Deze wordt gemeten en tijdens het proefdraaien letten wij op ampères en geluid en tot slot zullen wij de elektromotor spuiten in de door u gewenste kleur voordat wij deze afleveren.

Wikkelen van de elektromotor

Het wikkelproces

Het wikkelproces gaat als volgt te werk. Wanneer de wikkelingen zijn afgekeurd, wordt er gekeken of het product nog te repareren is. De defecte wikkelingen worden door ons verwijderd, de stator en de groeven worden gereinigd en zullen worden voorzien van nieuw isolatiepapier. 

De draaddiameter meten wij en daarbij tellen wij het aantal slagen. De wikkelautomaat draait de nieuwe spoelen en door onze vakmensen met de hand weer in de stator/groeven gelegd. Daarna is het tijd om de wikkelkop te isoleren de uitlopers te schakelen, zodat we deze daarna kunnen meten met de Motoranalyzer II. Na het lakken en opwarmen van de wikkeling in de oven, waar de wikkeling minimaal 8 uur af moet bakken, kunnen de lakresten worden verwijderd en de elektromotor gemonteerd en tot slot getest worden.

Reinigen van boten

Balanceren van de elektromotor

Balanceerbank

Het balanceerproces

Voor het balanceren van ventilatoren, ankers en pompwaaiers hoeft u niet verder te zoeken. U heeft Pieneman Wikkel- en Aandrijftechniek reeds gevonden. Balanceergewichten zullen wij verwijderen en het object zullen wij reinigen en deze zal gestraald/gepareld worden en vervolgens gespoten. Op onze balanceerbank zal het object gewogen en opgebouwd worden. Door middel van een rekenformule voor de balanceerklasse en het instellen van de balanceerbank kunnen wij deze testen. Wij zullen balanceergewicht aanbrengen totdat de meting aangeeft dat het object in balans is.

Heeft u direct hulp nodig?

Neem direct contact met ons op! Tot onze tevreden klantenkring behoren reeds vele technische onderhoudsbedrijven en ook in de industriële-, agrarische- en scheepvaartsector hebben wij onze sporen ruimschoots verdiend. U kunt contact met ons opnemen om de diverse mogelijkheden te bespreken.